Оказа се, че най-ценното нещо в нашата демокрация са венецуелски изборни машини

Днес се оказа, че най-ценното нещо в нашата демокрация са венецуелски изборни машини, произведени в Тайван през 2015-та, с технология за безжичен пренос на данни от 2013-та, изборни магарии от миналия век, които се изтриват след изпълнение, плюс болтчета без пломба по стандарт от по-миналия век, върху код, писан миналата година и донаписван при всеки следващ избор според зависи.

Тези мисли и терзания принудиха част от партиите в титаничните почтени коалиции да се насочат към саморазруха, други към саморазрушение, трети - към протест утре вечер на площада. 

Четвъртите вече са се разбрали с мафията, която вече не е онази мафия от 2020-та, нито другата мафия, а някаква нова, поредна предсрочна предизборна мафия, като онази на Илчовски, на Черепа, на културния проект на депутата Христо, като разследването с "чувалите" на Хемус, като язовирите, Чаира, въглищата, батерийките, газа, спрените от зелени терористи магистрали и останалите опасни завои.

Да си знаете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Пешо

    Случайно участвах като експерт при германското решение. Германия в единствената страна, която няма задължение да приема като свои европейските закони и затова всички трябва да минат през конституционният им съд. Така че е важно да няма измами при изборите. Извода там беше че за да има гаранции за гласуването, то трябва да се състои от (1) избор на гласоподавателя, записан върху перманентен пасивен (неизменямем) носител (хартия), (2) който без да напуска физически гласоподавателя, (3) трябва да се депозира в охраняем празен в началото контейнер (урната) до (4) преброяването му, което се гарантира с персонално присъствие с участието на всички заинтересовани партии и избиратели (Германия е полу мажоритарен вот). Нито машината с директно гласуване DRE, нито гласа по пощата гарантират този процес. Машините, които само разпечатват попълнена бюлетина са ок. Та сега сме обект на потенциални измами. Разбира се, гласуването по пощата, където може да се окаже че е гласувал само пощаджията е по-зле. Не случайно два от трите щата, които имат DRE са Аризона и Невада. Гласовете бяха броени 4 дни. Невада има точно същата машина като българските, DRE плюс хартиен фиш.

Още от Коментари