Окръжният прокурор на Смолян: Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели

Венелин Трампов – на 24 години, е задържаният за убийството на Георги Гривнев, чието тяло бе открито полуразложено и наядено от диви животни в гора край Смолян. Освен извършителя е арестувано и още едно лице – Марин Терзийски, също на 24 г. от Раковски, който е помогнал за изхвърлянето на трупа. Това бе обявено на извънредна пресконференция в Смолян във връзка с тежкото престъпление.

Убийството е извършено на 28 март по тъмно на поляна на 3-4 км, където е открито тялото на убития. Същият ден Георги Гривнев същия е бил пуснат на свобода от затворническото общежитие над Смолян. След като Трампов удушил Гривнев, заедно с Терзийски закарали с кола убития до разклона за Турян, където го затрупали с клони.

Двамата са признали вината си на разпити днес, заяви на брифинг по случая днес окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

"Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели", каза Деянов.

Убиецът и жертвата се познавали от съвместното си пребиваване в затвора. Имали са близки отношения, но се скарали. Венелин излязъл от затвора 20 дни преди Георги – на 8 март. На 28 март двамата се срещнали, след което Гривнев бил убит.

"Извършителят на убийството и неговият помагач са заподозрени и установени от разследващите за по-малко от 24 часа", уточни шефът на смолянското РПУ Костадин Бундов.

Двамата всъщност вече били в ареста, като били задържани за грабеж, а както е известно тялото на Гривнев бе открито повече от две седмици след убийството.

Венилин Трампов стар познайк на полицията, има 13 присъди. Попаднал за сефте в полезрението на полицията още когато е на 12 г., а първата му присъда е като 15-годишен. 11 от присъдите му са като непълнолетен, като още преди да навърши 18 той е извършил въоръжен грабеж в столицата. За последно изтърпява присъда за въоръжен грабеж на хранителен магазин в Смолян от 2016 г. Излежава 3 години преди да бъде пуснат и впоследсдтвие да извърши убийството. Помагачът му Марин Терзийски има една присъда за грабеж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право