Олаф Шолц: Европа ще затегне санкциите срещу Русия още веднъж около годишнината от войната в Украйна

Европа ще затегне санкциите срещу Русия още веднъж около годишнината от началото на нейната инвазия в Украйна и това ще е сигнал за руския президент Владимир Путин, каза германският канцлер Олаф Шолц, съобщава „Ройтерс“.

„Путин няма да постигне целите си – не и на бойното поле и не чрез мир под негов диктат“, заяви в реч пред депутатите в долната камара на германския парламент Олаф Шолц. Той добави, че ЕС ще защитава Украйна колкото е необходимо.

Олаф Шолц разкритикува публичната надпревара сред някои държави за това кой може да достави повече и по-мощни оръжия на Украйна. Според него това  отслабва единството сред съюзниците.

„Сближаването между страните се запазва и укрепва, като решенията първо се изготвят поверително и чак след това се съобщават публично. Това, което вреди на единството ни, е публичната надпревара между нас по отношение на бойни танкове, подводници, самолети“, добави Олаф Шолц.

Шолц заяви, че бъдещето на Украйна е в Европейския съюз и че руският президент Владимир Путин няма да постигне целите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа