Оливър Стоун: САЩ и Западът се опитват да водят война срещу Русия

Снимка: Интернет

Съединените щати и Западът водят кампания и едва ли не война срещу Русия от много време. Това време изрази известният американски режисьор Оливър Стоун в интервю за "Washington Post".

"Кампанията срещу Русия, която е с цел война продължава вече от 2006-2007 година. Аз лично не виждам никакви истински доказателства за руска агресия. Напротив, агресията идва от НАТО, които обкръжиха Руската федерация и сега правят същото с Китай", смята Стоун. 

"САЩ имат нужда от хора, които да се стремят към партньорство с другите държави към света. Трябва да се разбираме с Китай, Русия и Иран, след като държим да управляваме ситуацията в света. Не можем да продължаваме по този път", убеден е режисьорът.

Стоун смята, че много американци споделят мнението му. "На тях обаче не им се позволява да изкажат политическите си виждания. Хората, които изразяват подобно мнение никога не печелят избори и биват обиждани от медиите", добави той. 

Оливър Стоун е отявлен критик на американската външна политика. През кариерата си той предизвика огромен отзвук с интервютата си с руския президент Владимир Путин и покойният лидер на Куба Фидел Кастро. Стоун беше близък и с бившия президент на Венецуела Уго Чавес.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка