Олимпийско злато за акробатите

България спечели първи медал от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, при това златен! Акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров грабнаха титлата в отборното състезание по гимнастика като част от мултинационалния тим „Симон Байлс“.

Родната двойка даде сериозен принос за триумфа на тима с третото си място в квалификациите за смесени двойки. Те бяха четвърти на „баланс“ с оценка от 27,450 точки, пети на „динамика“ с 26,775 т. и първи в комбинираното състезание с 27,775 т. Така те триумфирата заедно със съотборниците си от останалите гимнастически дисциплини – по три момчета и момичета от спортната гимнастика, три художествени гимнастички и по едно момче и момиче на батут.

Отличието на Костадинова и Димитров бе връчено от трима членове на МОК - легендарния украински спринтьор Валери Борзов, Сара Уолкър (Нова Зеландия) и шефът на световната гимнастика Маринари Ватанабе (Япония).

Акробатите ни ще гонят и „собствен“ медал във финана на смесените двойки в понеделник. Ден по-късно пък е финалът на индивидуалния многобой в художествената гимнастика, за който се класира Татяна Воложанина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт