Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

ООН: Човешкият вид няма да може да понесе променения климат Глобалното затопляне опустошава океаните, показва доклад със 7000 изследвания

Два дни след като климатична среща не успя да постигне сериозни обещания за намаляване на вредните емисии, ООН предупреди, че глобалното затопляне опустошава океаните и ледовете на Земята по начин, който пряко заплашва голяма част от човечеството.

Топящите се ледове и ледници, повишаващото се ниво на моретата, мъртви зони в океаните, замърсяване – всичко това унищожава морския живот и възобновяеми източници на прясна вода и води до супербури, които опустошават големи градове всяка година. Това сочат изводите от ключова оценка, одобрена от Междуправителствения панел за климатичните промени (IPCC), в който членуват 195 нации, информира БНР.

Някои от тези влияния са необратими.

Докладът, който обхваща 7000 изследвания, е отрезвяващо напомняне, че рекордните обеми вредни емисии, предимно от изгорени фосилни горива, тласкат планетата към климат, който нашият вид не може да понесе.

Но документът алармира и по-ясно от преди за нуждата от борба с промените, които вече не може да бъдат отбягвани.

Сред прогнозите в доклада климатичните промени са направили тропическите бури по-големи и по-мощни и идните десетилетия ще засилят потенциала им, ако глобалното затопляне не бъде ограничено до два градуса по Целзий.

От 2005 г. нивото на моретата се повишава 2,5 пъти по-бързо в сравнение с ХХ век, предимно заради топящите се ледени покривки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.