Опашка над 8 километра се е образувала на "Дунав мост 2"

Дунав мост 2 Снимка: Aрхив/ТРУД

Огромна опашка от товарни автомобили се образува на Дунав мост при Видин - Калафат. Към 16,30 часа днес тя е над 8500 м. Средното време за изчакване е около 8 часа и 30 минути, съобщава БНР.

Заради възникналото непредвидено монтиране на датчици за радиоактивност от страна на румънските гранични власти, още сутринта се бе образувала 7-километрова опашка от ТИР-ове, обясни изпълнителният директор на моста, Любомир Низамов.

Областното пътно управление във Видин и Пътната полиция обсъждат вариант за нова организация на движението, която да облекчи преминаването през граничния пункт.

„Румънците точно сега са решили поетапно да затварят по едно от действащите трасета за монтиране на датчици за радиоактивност. Те не са го съгласувал с нас. Румънските гранични служби имат проект за монтиране на датчици за радиоактивност на всички ГКПП , по европейска директива, което ще отнеме 2 месеца. От румънска страна за момента опашката не е голяма, но се очаква през деня да се увеличи“, каза за Радио Видин Любомир Низамов, изпълнителен директор на хидротехническото съоръжение.

Коментари

Задължително поле