Опашки заради подновяването на лични документи в София

В първия работен на новата година се извиха опашки пред столичните полицейски управления, заради подновяването на лични документи, съобщи Нова ТВ.

След смяната на 2019 с 2020 година идва и наложителната смяна на лични документи за една трета от българите. Паспортните гишета в столичните районни управления се напълниха с хора още от сутринта. Тази година изтичат личните карти, паспорти и книжки на над 2 милиона българи.

Ако се окажете един от тези над 2 млн. българи с документи за подновяване, на опашката се заредете с търпение и сандвичи, за да не стига до неприятни ситуации.

За София новото е, че заявление може да се подаде във всяко полицейско управление без значение дали то съвпада с района по адрес.

От МВР заявиха, че заради бума с новите документи, ще се назначават допълнително 170 служители. И припомниха, че вече фирми се възползват от мобилните биометрични станции за подмяна на документи на служителите им на работното място.

А тези, които имат валиден електронен подпис, могат да си сменят и документите онлайн. Новите документи ще са същите като старите. Няма да бъдат с чип, тъй като предстои да се подпише договор с изпълнителя. Глобите за закъснение остават същите - от 20 до 150 лева.

Коментари

Задължително поле