Описват щетите от бедствието в община Бяла Слатина

Снимка: БТВ

Остава в сила обявеното бедствено положение в община Бяла Слатина след градушката в следобедните часове вчера. Това съобщи областният управител на Враца Малина Николова по БНТ. Няма бедстващи хора. Щетите ще бъдат описани днес.

Изкоренени са десетки дървета, изпотрошени са покриви, има скъсани проводници и са отнесени много навеси. Бурята и едрата градушка нанесе щети и в други населени места в Белослатинско, както и в села в община Враца и Борован.

"Големи са щетите по имуществото на хората след вчерашната буря, предимно паднали покриви и стъклени тераси. Изключителни поражения са нанесени на централния градски парк, където са изкоренени вековни дървета. От снощи започнаха действията на местното общинско предприятие, което разчисти предимно уличните платна, за да може да се осигури транспортът на хората, безопасно и безпроблемно. Възстановено е електроподаването във всички населени места, с изключение частично на Бяла Слатина, където днес трябва да се доставят и поставят 3 стълба, които бяха съборени вчера от бурята. Най-важният обект в момента е училище "Цани Гинчев" в Бяла Слатина, в което трябва да се подаде по някакъв начин ток, за да може там да се проведе националното външно оценяване. Днес се сформират няколко екипа на една комисия, които ще тръгнат за оглед на щетите на населението", каза Малина Николова.

Днес жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Перник, София и София-област.

Коментари

Задължително поле