Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

Проф. Асен Балтов: Приетитe в „Пирогов“ с COVID-19 преди това са били на домашно лечение с антибиотици

Ген. Мутафчийски се срещна с екипите на първа линия на ВМА, благодари им за усилията срещу COVID-19

Китай пусна пълна хронология на епидемията от коронавирус в провинция Хубей

Италия отпуска 400 млрд. евро за засегнатите от COVID-19

Доц. Мангъров: Да се затвори цялото общество е новост, която не е издържана от епидемиологична гледна точка

Тръмп подписа указ за добив на ресурси от Луната

Часовникът на пандемията трака все по-зловещо След хиляди придобивки и загуби по пътя на цивилизацията най-сетне разбрахме, че никой не може да ни отнеме само смъртта

Опрощават дългове до 150 хил. лв. с давност 10 години Не включва погасяването на публични задължения

Искрен Веселинов

Законопроект, внесен от “Обединени патриоти”, предвижда да се опрощават дългове към банки до 150 хиляди лева, ако не е погасен в рамките на 10 години. Законът за защита при свръхзадължеността на физически лица предвижда да прекрати практиката на доживотния длъжник. “С този закон защитаваме интересите на малкия човек, който тегли масово заеми за нов апартамент”, коментира на брифинг лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

“Фиксиран е таван за дълга до 150 000 лева, който ще обхване средно статистическия българин, а не кредитния милионер”, обясни Искрен Веселинов от “Обединени патриоти”. Това е поредната стъпка на партията за премахване на вечния длъжник.

Законът няма да погасява дълговете, които са натрупани по престъпен начин и няма да опрощава публичните задължения. “Ще има изискване за постоянен доход през три от последните пет години преди производството по погасяване”, уточни Веселинов.

От проекта става ясно, че нов регистър ще следи хората, защитени със закона. Освен това длъжникът, на който е опростен дълга, няма право да създаде фирма на свое име или да е управител в компания за срок от 10 години. Ако законът се гласува в парламента, ще влезе в сила от 1 януари 2018 г., но партията все още не е получила одобрение от ГЕРБ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Искам и аз жилище без да плащам за него!!!

 2. Извинявайте но сте много елементарни.Не става въпрос за апартамент без пари,а за това,че купуваш апартамент за 60 х.евро със заем от банка.Плащаш до определено време и по някаква причина губиш доходи и спираш да плащаш.Банката продава апартамента за 25 х.евро ,продава ти всичко което имаш,оставаш гол кат пушка и продължаваш да дължиш докато си жив.Това живот лие?Може много да се спори що е теглил заем,но това е друг въпрос!!

  1. Да бе Дончо, това е идеята. Ти вземаш кредит и вместо да спестяваш в депозити, почваш да изплащаш. Освен лихвата, която е цена за заемния ресурс, изплащаш между 20 и 70 % от имота и … те погват. Изчислено е че 70% от кредитите имат кризисни периоди в рамките на 10 годинки. Тези периоди са жътвата за лихвари, събирачи, адвокати и прочее паплач.Ти си прав, не е като да нямаш нищо – спестил си част от имот. Ама те това много добре го знаят. Ти ако нямаш нищо, ще си им безинтересен. Т

 3. Като чета по-скоро е във вреда на длъжника – нямало в срок от десет години да можел да регистрира фирма,да бъдел управител на фирма.Един човек на тридесет години тегли кредит,плаща пет години и на 35 е осъден като неизряден и става длъжник след изп.дело.Минават още десет години и му ги опрощават.Става на 45.На 45 години чака 10 години и като стане на 55 ще може да създаде фирма или да стане управител във фирма,дотогава ще мизерства на ниски доходи.В замяна какво получава – ами опрощават му нещо,което така и не плаща.Животът му е минал без да има какъвто и шанс за по-високи доходи.По същество това е репресивен закон.

 4. Като не може повече да плаща кредита за жилище – продава го веднага, преди банката да му го продаде на ниска цена и ще си спести нервите,. А мислите ли, че кредиторите ще бъдат вече толкова „жалостиви“ и отстъпчиви като знаят, че ще има такава давност?! Защото българинът няма кредитна и данъчна култура!

 5. Тъпотии, които ще оплетат още повече кашата с дълговете. Накрая обикновения гражданин без връзки ще бъде още по-прецакан. А тарикатите с политически връзки ще опростят на себе си едни милиони.
  Първо Премахнете 417 гпк
  Второ замразете дейността на ЧСИ-тата до пълното и сигурно гарантиране правата на гражданите.
  Срамота е през 21 век като членове на ЕС да практикуваме полузаконен рекет, изцяло подпомаган от държавните институции. Работата съвсем е заприличала на османски произвол от кърджалийското време.
  Председатели на ЕС – смях и цинизъм!

 6. V povecheto evro strani mojesh da obqvish falit kato fizichesko lice , tova e neshto normalno! Zakonat e super dano go priemat do gobina!

 7. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 8. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 9. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 10. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 11. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 12. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 13. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 14. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 15. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 16. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

 17. ТАКА-ЛИ-МИСЛИТЕ-ЗАЩОТО-НЕ-ВЯРВАМ-НЕЩО-ДА-СЕ-ПРОМЕНИ-ТСКА-Е-НАДЕЖДАТА-УМИРА-ПОСЛЕДНА

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.