Орбан се тревожи: Дали Европа ще остане на европейците?

Снимка: Архив

Унгарският министър-председател Виктор Орбан се тревожи за бъдещето на Европа.

„Дали Европа ще остане за европейците, дали Германия ще остане за германците и дали Унгария ще остане за унгарците?“, пита Орбан, цитиран от вестник Magyar Hirlap.
Орбан сравни решаването на икономическите проблеми в Европа чрез внос на мигранти с корабокрушенец, който се опитва да утоли жаждата си с морска вода. „Да, това също е вода, но от нея проблемите само ще се увеличат“, посочи той. Министър-председателят подчерта, че културата на мигрантите контрастира рязко с тази на европейците. Той даде пример, че докато европейската култура счита, че жените и мъжете са равни, в ислямската култура жените са подчинени.
Орбан също така посочи, че при разговор с представители на мюсюлманската общност е открил, че те смятат собствената си култура за по-силна от християнската. „Повторното образование и интеграцията на мигрантите няма да бъдат успешни именно по тази причина“, заяви унгарският министър-председател.
„Не можем да сме солидарни с идеи, хора и групи, които просто са си поставили за цел да променят европейската култура. Това влиза в противоречие с европейското съществуване и култура. Не може да има солидарност, защото крайният резултат от нея би бил катастрофа“- заяви Орбан Виктор.
Премиерът повтори, че солидарността не е цел а такава е европейците да живеят безопасно в свобода и мир.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. На никого не трябва да му пука за германия и германските говеда. И когато цъфнат теменугите, нормалните европейци са длъжни да построят стена и да изолират германския обор. Не случайно ссср след като на два пъти им е предлагал да се обединят са осъзнали тази проста истина и са построили стената.

  2. Преди всичко самият той трябва да отговори дали се счита за европеец !

    1. И ако не се чувства европеец като брюкселските безродници, какво?!

  3. Prav e Orban. Kogato miusulmanite stavat mnozinstvo- sa kato burenite v gradina – sichko drugo zaliniava krai teh – bitie, kultura, nauka, izkustvo, religia, svoboda , moda – shtom ne misliat kat teh. Zatui ni e nuzhno parche zemia za nas – za da tvorim svobodno i Slavim Gospoda Si v mir.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.