Оръжие, наркотици и издирвани моторни превозни средства са открити при полицейска акция

Снимка: Архив

Оръжие, наркотици и издирвани моторни превозни средства са открити при полицейска операция, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Операцията е проведена на 6 февруари, след съгласувани действия на криминалисти на ОДМВР - Плевен и Ловеч. В рамките на полицейските действия били предприети претърсвания на няколко адреса на територията на област Ловеч. В рамките на процесуално-следствените действия от къща в село Изворче и апартамент в Ловеч, обитавани от 39-годишен мъж, били намерени 2.8 г бяло кристално прахообразно вещество, реагирало при извършения полеви тест на метамфетамин. Пак оттам били иззети боен пистолет "Макаров" със заличени серийни номера, с монтирана муфа на цевта за поставяне на заглушител, в комплект с пълнител и боен патрон; гладкоцевна ловна пушка, без сериен номер; 17 ловни патрона; стъклена колба, съдържаща бяло кристално прахообразно вещество.

В двора на къщата полицаите проверили и паркиран лек автомобил "БМВ", който се оказало, че е обявен за издирване. В гараж на същия имот е установен кросов мотоциклет "Априля - 125", без поставен регистрационен номер. При извършената справка било установено, че той е обявен за издирване в ШИС с държава инициатор Република Италия и шенгенски идентификатор от 2009 година като предмет на престъпление. Двете моторни превозни средства са иззети от служители на РУ - Ловеч. Изготвените експертизи сочат, че иззетите оръжия са огнестрелни по смисъла на закона и са годни да произвеждат изстрел с иззетите към тях боеприпаси.

Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.

 

Коментари

Задължително поле