Освободен областен се закле за общински съветник

Александров излезе с позиция срещу ГЕРБ

Бившият областен управител на Шумен Валентин Александров, който бе освободен от поста в началото на ноември след катастрофа и отказа тест с дрегер, в четвъртък положи клетва като общински съветник. Той влиза в местния парламент на Шумен от листата на БСП на мястото на Венцислав Венков, който пък бе назначен за губернатор.
Както "Труд" писа, ГЕРБ декларираха, че са срещу влизането на Александров в общинския съвет. По време на сесията, която вървя онлайн, съветникът Камен Андонов заяви, че групата им занапред ще напуска залата при изказвания на Александров.
Днес Александров разпространи позиция срещу декларацията на ГЕРБ, в която се казва: "ГЕРБ - Шумен ме призовават да подам оставка като общински съветник и дори имат наглостта да ми дават морални оценки заради инцидент с автомобил, на който не са били свидетели, при който няма пострадали хора или материални щети, освен една смачкана ламарина на собствената ми кола. Инцидент, който по същността си и според закона е административно нарушение. За това нарушение ще понеса санкцията, определена по закон и ще си платя глобата."
Александров напомня, че е избран като граждански кандидат от листата на Коалиция БСП за България и е отговорен пред гласували за него. Той съветва ГЕРБ да се огледа в собствените си редици за хора с доказани и влезли в сила административни нарушения, дава и примери. 
В позицията си, която е първо официално изявление след катастрофата, Александров заявава, че сам е подал оставка като областен управител след инцидента, за да се избегнат евентуални спекулации и интерпретации във връзка с провеждането на нормални и демократични избори. Ще подаде заявление като независим съветник. 
Преди дни от БСП обявиха, че няма да бъде част от групата им.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони