Осигурени са 4000 яйца за омлети и игри на традиционния празник на яйцето в Павликени

Изява на група "Скандау" е предвидена в 11-часовата програма

Общо 4000 яйца са осигурени за традиционния празник посветен на кокошия продукт в Павликени. 11-часова програма, наситена с игри, кулинарни изкушения, забавления и много емоции очакват жителите и гостите на града за шестото издание на фестивала. Той е насрочен за 4 май в централния парк „Кирил Ракаров“.

Официален партньор на Общината е фирмата „Хайпро“, която е най-големият производител на яйца в региона. В тази връзка от предприятието отново са осигурили 4000 яйца за празника. Официалното откриване е в 10.50 часа, а състезанията с официалните гости започват час по-късно. Те ще трябва да демонстрират уменията си за отделяне на белтък от жълтък, бързо белене на яйца и аранжиране на блюдо.

Председател на кулинарното жури и тази година ще бъде Иван Звездев, а за всички гости и жители на града са предвидени стотици безплатни омлети. Те ще бъдат забъркани от майстор-готвачът Елена Божанова.

Кулинарно шоу с топ готвачите на ресторант от град Левски започва в 13.00 часа. След това стартира Цветната работилница, организирана от парти агенция „Фантизатор“. Всеки желаещ ще може да изработи сувенир, да рисува и оцветява. В 16.50 стартират игрите с публиката, сред които е и дългоочакваната „Руска рулетка“ със сварени и едно сурово яйце.

В 19.15 часа е предвидена зумба за деца, а в 19.45 пък ще е концертът по случай Празника на яйцето. Публиката ще бъде подгряна от 14-годишният рапър Пело Кръстев, който вече има много последователи и фенове. Кулминацията ще бъдат момчетата от група „Скандау“, които ще забавляват жителите и гостите на града. Всъщност нашумялото дуо е избрано с анкета сред тийнейджърите в града, които тази година са посочили групата като най-желана от тях.

„Много от майките изпитват затруднения, защото им се налага да посрещат приятелите на своите деца от цяла България заради група „Скандау“, но в крайна сметка това е целта- всички да се забавляват и да се получи един хубав празник. Всички положихме много усилия за организацията“, сподели кметът инж. Емануил Манолов.

Тази година за Празника на яйцето е предвидена и томбола. Всеки ще може да си закупи билетче, което струва два лева. Наградата е изключително атрактивна. Късметлията ще спечели Електрически скутер „City Coco Harley”, който се зарежда в контакта, развива до 45 километра в час и може да мине до 50 километра пробег.

Празненствата в Павликени обаче няма да приключат на 4 май. Още на следващия ден всички фенове на рока ще бъдат зарадвани с концерт на група „Ахат“. Инициативата „Гергьовски рок“ ще се проведе също в парка „Кирил Ракаров“, а момчетата от култовата група ще изсвирят „Черната овца“ в навечерието на Гергьовден.

Коментари

Задължително поле