Остава бедственото положение в Стражишко

Кадър от БТВ

Остава бедственото положение в селата от община Стражица, залети от язовири. Няколко къщи и училището в село Камен са наводнение вследствие на преливането на язовир "Чешме дере".

Причината е огромното количество дъжд, което се е изляло за кратко време. За по-малко от 30 минути в района са паднали около 100 литра дъжд на квадратен метър.

Ситуацията е под контрол. Властите са на терен. Екипи на пожарната източват язовира. Тази сутрин неговото ниво видимо е спаднало. Към момента няма опасност язовирът отново да прелее, обяви пред БТВ комисар Красимир Кръстев, директор на пожарната във Велико Търново.

Според арендатора на язовира Юрий Тончев в тази ситуация на толкова обилни валежи не е можело да се предотврати преливането. "Дойде вода в огромни количества за половин час празният обем от повече от метър се запълни и язовирът започна да прелива. Обадих се на кмета и бяха взети необходимите мерки", каза Тончев.

"Обстановката се нормализира. Очаквам днес бедственото положение да бъде отменено", коментира проф. Любомира Попова, областен управител Велико Търново.

Коментари

Задължително поле