Оставиха за постоянно в ареста „наркоземеделец” от село Конуш

Снимка: Архив

Районният съд в Асеновград наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 49-годишния Бойко П. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, както и за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително и за възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си – престъпления по чл. 354в ал. 1 , чл. 354а ал.3 т.1 и по чл. 270 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 19 август 2017 г. в село Конуш в хале на имот, стопанисван от Бойко П., при извършено претърсване били открити в саксии 79 растения марихуана с височина от 110 до 185 сантиметра. Освен това полицаите открили и суха зелена тревиста маса, която според експертната справка е марихуана. Халето, в което са отглеждани наркотичните вещества, е било оборудвано с капково напояване и вентилация.

Обвиняемият Бойко П. е направил опит да избяга, но е бил задържан от полицейските служители.  Определението на Районен съд-Асеновград може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право