Заловиха двама крадци на алкохол

Германия ще приема сезонни работници въпреки пандемията

Дезинфекцираха района край бюрото по труда

Подписаха договора за новата детска болница Изграждането й ще направи лечението на малчуганите по-ефективно

Стабилно е състоянието на пациента с коронавирус, настанен в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ В болницата са въведени най-строги противоепидемични мерки

Владислав Горанов: Новият лимит на дълга до 10 млрд. лева не е празен чек

ВМРО иска извънредното положение да е до 1 май

Трима нарушители бяха установени при 495 проверки за карантина

Йордан Цонев: Ако парламентът спре да функционира, това означава крах на държавността Д-р Адемов е добре, ДПС ще си плати тестовете, каза още депутатът

ДАЕУ пуска национален телефон за е-услугите

Мъж гърми с газов пистолет по коли в Монтана

Кабинетът одобри покупката на лекарства за COVID-19 от Китай Сделката е на стойност близо 630 000 долара

Пробите на всички депутати, с изключение на трима, са отрицателни

Възрастна жена се обеси след паник атака, че е болна от коронавирус

Китай обяви 4 април за ден на траур в памет на починалите от коронавирус

Осъдиха мъж за злоупотреба с доверие Пловдивчанинът ощетил фирма с над 2 млн. лв. при сделки със земя

Пловдивчанин бе осъден на 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 100 лева за злоупотреба с доверие. Присъдата на каварненските районни магистрати бе окончателно потвърдена от Добричкия окръжен съд.

46-годишният подсъдим бе признат за виновен, че е злоупотребил с доверието, гласувано му от търговско дружество. Като негов пълномощник той сключил 14 сделки за покупка на земя, като ощетил фирмата с 2,188 млн. лв. Престъплението пловдивчанинът извършил през 2007 г. С пълномощно от дружеството той изкупувал земеделски площи в района на Каварна и Шабла. При сключване на сделките договарял със собствениците една цена, а после съзнателно вписвал в нотариалните актове по-висока, която фирмата изплащала. По предварителна уговорка продавачите връщали на пълномощника разликата.

Добричкият окръжен съд прие, че наложеното наказание е правилно и е съобразено с чистото съдебно минало и оказаното съдействие в хода на разследването от страна на подсъдимия. Той ще трябва да плати и разносните по делото в размер на близо 6000 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.