Отварят граничен пункт "Маказа-Нимфея" за туристи

Снимка: Архив

Въпрос на дни е отварянето отново на граничен пункт "Маказа-Нимфея" за туристи, научи ексклузивно в. "Труд".

Целта е да се улеснят туристите, които искат да посетят Гърция.

Според информацията това решение е придружено от ангажимента, че отварянето на граничният пункт "Нимфея" ще се осъществи със съответните правила и подходящ контрол, следвайки здравните протоколи.

Въпросът беше координиран от кабинета на министър-председателя под ръководството на Григорис Димитриадис.

Депутатът от район Родопи от Нова Демокрация, Стилиянидис посочи в публикация, че „"Нимфея" ще бъде отворена за нашия туризъм, независимо дали някои хора го искат или не. С нашата упоритост ще победим неефективността на някои местни фактори, които бяха неактивни, и някои централни фактори, които бяха безразлични. Благодаря от сърце за подкрепата и отговора на министър-председателя К. Мицотакис, който подкрепи усилията ни да се отворим за туризма границата със съответните здравни проверки".

От своя страна, депутатът от Кавала от НД, Макариос Лазаридис публикува: „"Нимфея" ще се отвори през следващите дни, за да посрещне милиони туристи. Това е резултатът, който се постигна след координираните действия, които направихме заедно с министъра на националната отбрана г-н Никос Панайотопулос и народния представител и бивш министър г-н Еврипид Стилиянидис. Обединихме силите си и успяхме да постигнем нещо, което до вчера изглеждаше изключително трудно".

Припомняме, че Гърция стартира от 15 май официално туристическия сезон. българските туристи към момента преминават през граничните пунктове "Кулата-Промахонас" и "Капитан Петко войвода – Орменион". 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа