Отварят центъра за безплатна правна помощ във Варна

Центърът за безплатна правна помощ във Варна възобновява работа след двумесечно прекъсване, съобщиха от Адвокатска колегия - Варна.

След въвеждането на извънредното положение на 13 март звеното за граждани бе затворено и по най-спешните казуси се даваха онлайн консултации. Сега юристи отново ще приемат на ул."Пирот"№8А. "Безплатна правна помощ могат да получат хора с увреждания, приемни семейства, настанени в специализирани институции за предоставяне на социални услуги.

Целта е да се осигури достъп до правосъдие и на хора, живеещи в социална изолация, пенсионери-инвалиди или хора без адрес", посочи Калина Милославова, председател на колегията. В центъра се осъществяват първични консултации, съдействие при завеждане на граждански, наказателни и административни дела, подготовка на документи и защита по дела от адвокат. За да получат безплатна юридическа помощ, гражданите трябва да представят документи, които удостоверяват статуса им. Те са посочени в специално изработени брошури, както и на сайта на Адвокатска колегия-Варна https://www.varnalaw.org/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони