Отвориха офертите за рехабилитация на 17 км пътища в Северна България

Отворени са офертите на участниците в обществената поръчка за избор на изпълнители при рехабилитацията на 17 км пътища в Северна България. Със средства от програма "Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 г." и държавния бюджет основно ще се ремонтират 7,7 км от второкласния път Берковица-Монтана и 9,3 км от третокласния път Гулянци-Долна Митрополия, съобщиха от АПИ. Индикативната стойност на поръчката е 10 361 134 лв. без ДДС.

На третокласния път Гулянци-Долна Митрополия, в отсечката Долна Митрополия-Победа-Подем, ще бъде изцяло подменена пътната настилка, хоризонталната маркировка, пътните знаци и ограничителните системи. Ще бъде ремонтиран и мостът над р. Барата в град Долна Митрополия, който е с дължина 10 м. Индикативната стойност на ремонта е 5 928 230 лв. без ДДС.

6 са отворените оферти за рехабилитацията на участък от път III-118 Гулянци - Долна Митрополия. Те са на:

- „Автомагистрали-Черно море“ АД;

- „Консорциум Виастрой – Т“, с участници: „Виастрой“ АД и „Пътинженерингстрой – Т“ ЕАД;

- „Лапидария“ ДЗЗД, в което са: „ПСТ Груп“ ЕАД и „Новако Строй“ ЕООД;

- Обединение „Инфрастрой 2019“, с участници: „Гарант-90-Цонев и Сие“ ООД и „Хая-С“ ООД;

- Обединение „ГЕОПЪТ ПЛЕВЕН МОНТАНА“, в което са: „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД;

- „Трейс Груп Холд“ АД.

Основният ремонт на път Берковица–Монтана, в участъка Боровица-Благово, включва подмяна на пътната настилка, хоризонталната маркировка, ограничителните системи и пътните знаци. Габаритът на тесен участък от пътя, с дължина 35 м, ще бъде разширен и ще се ремонтира мостът над р. Бързия, който е 102 м. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 4 432 904 лв. без ДДС.

5 са отворените оферти за основния ремонт на отсечка от път II-81 Берковица – Монтана. Те са на:

- „ВДХ“ АД;

- Обединение „ГЕОПЪТ ПЛЕВЕН МОНТАНА“, с участници: „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД;

- „Пътинженеринг-М“ АД;

- „Трейс Груп Холд“ АД;

- „Мегаинвест – холд“ ЕООД.

Второкласният път София-Петрохан-Лом е основна комуникация на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом. Подобряването на състоянието на път II-81 е сред приоритетите на Агенция „Пътна инфраструктура“ и в момента по Оперативна програма „Региони в растеж“ се рехабилитират още 43 км от пътя на територията на област София. С успешното завършване на обекта ще бъде обновен целият проход „Петрохан“, тъй като отсечката на територията на област Монтана беше ремонтирана през 2015 г. по програма „Транзитни пътища V“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България