Откриват кино форум в Бургас в стила на Холивуд

Зрителите на "София филм фест на брега" ще минат по червения килим

Откриват кино форум в Бургас в стила на "Холивуд". Сградата на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", където се намира Общинско кино "АБ" ще бъде осветена специално за церемонията. XVII-тия "София филм фест на брега" ще бъде официално открит на 14-ти март, четвъртък, от 19.00 часа. Форумът се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Гостите на фестивала ще имат възможността да се докоснат до магията на голямата филмова индустрия. Те ще влизат в драматичния театър, където е разположен кино салонът, по червен килим. Парадната пътека ще бъде осветена от множество прожектори както при световните филмови форуми.

Акцентът в програмата на "София филм фест на брега" тази година е поставен върху българското кино, съобщават организаторите. Фестът се открива с лентата "Живи комини" на режисьора Радослав Спасов. Финалът ще бъде поставен с филма "Ирина" с режисьор Стефан Китанов.

Една от най-чаканите прожекции е на спечелилия три награди "Оскар" "Зелена книга" с участието на българския актьор Димитър Маринов. Лентата на режисьора Питър Фарели ще бъде показана на 15 март от 20:00 часа. Поради големия интерес организаторите решиха да направят извънредна прожекция на 16 март от 14:00 часа.

В предпоследния ден от "София филм фест на брега" ще бъде показан филмът "Трампа", в който може да видим Петя Дубарова в единствената ѝ роля на екран.

Филмовите прожекции ще се състоят в Общинско кино "АБ" в театър "Адриана Будевска" от 14 до 22 март. Билети се разпространяват на касата на театъра, а при покупка на карта за повече прожекции, ще получите отстъпка.

Коментари

Задължително поле