Откриха задигнатите машини за криптовалута от Гоце Делчев

Две маскирани лица са откраднали 42 машини за копаене на криптовалута, съобщава полицията. Ударът е станал около 5 часа на 27.05.2018 год. от складови помещения собственост на местен бизнесмен. В складовете е имало монтирани видеокамери, които са разгледани от органите на реда. На тях се вижда как влизат двама маскирани мъже и изнасят 42 машини за копаене на криптовалути на стойност около 200 хиляди евро.

След бързи оперативно издирвателни мероприятия, полицията в града е открила микробус марка "Фиат Дукато" изоставен между село Тешово и Мусомище, с който най-вероятно е извършена кражбата. След няколко часа на обикаляне по вилите в този район, криминалистите открили и откраднатите машини. Те били оставени в необитавана вила в местността "Мосомишки ливади" край Гоце Делчев.

Това е поредният обир на машини за биткойни в Пиринско.

Февруари месец тази година бяха откраднати 21 машини от помещение на пети етаж в административна сграда на завод в Благоевград.

Помещението, в което били разположени машините, не било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване. Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворена врата, но охраняван със СОТ. А в самата сграда се намира охранителна фирма. Крадците обаче преодолели тези пречки и направиха обира.

Други 9 машини бяха откраднати след това от гр. Гоце Делчев. Четири от машините са задигнати от офис находещ се в град Гоце Делчев, собственост на Илко Ламбрев от Мосомище. ​Само преди два месеца бяха задигнати още 5 машини от къща в Гоце Делчев.

Коментари

Задължително поле