Откриха изцяло обновена детска площадка в центъра на Свищов

Цялостен ремонт беше направен на детската площадка, намираща се на площад „Алеко“, непосредствено до сградата на община Свищов. Площадката е една от най-използваните за детски игри, а амортизиралото ѝ състояние наложи да бъде ремонтирана и пригодена за безопасно, и рационално използване от малчуганите.

Изцяло е подменена настилката, подменени са всички уреди с много по-модерни и с по-голям интензитет на ползване, поради високата посещаемост е увеличен и броят на люлките. Подменено е осветлението, подновен е пясъчникът и е изградено видеонаблюдение, с което да се гарантира безопасността на децата.

„Поставени са нови кошчета за отпадъци с екологична насоченост в синьо, жълто и зелено, с което да можем да приобщаваме децата да знаят, какъв вид отпадък, в кой цвят кошче за боклук се изхвърля.“, подчерта кметът на града Генчо Генчев.

„Малко се забави изработката на чешмата, но се надявам до края на месеца да пристигне и да можем да я монтираме на мястото на старата, която за съжаление беше счупена при вандалска проява.“, добави градоначалникът.

Детската площадка в централната част на града е поредната обновена от община Свищов. Преди нея бяха обновени площадките за игра на ул. „Средна гора“ и ул. „Петко Р. Славейков“, на пл. „Велешана“, срещу сградата Районното управление, на местността „Паметниците“ и в някои населени места.

Коментари

Задължително поле