Откриха обирджии на баба по ръсени опаковки от вафли

Двама грабители, които нападнаха пенсионерка в дома й в поповското село Осиково и я ограбиха, бяха разкрити, заради лакомията си. През целия път на обратно апашите се возили в конска каруца, яли вафли, откраднати от жертвата и хвърляли опаковките им.

Полицаи от Търговище, заедно със служители на сектор "Грабежи" при Главна дирекция "Национална полиция", са установили, че автори на дръзкия обир са 20-годишният П. А. и 39-годишният Ж. Ж. При залавянето баткото бивш затворник, изчезнал и е обявен за общодържавно издирване. На П. А. е взета мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа с постановление на Районна прокуратура-Попово и му е повдигнато обвинение. Двамата са известни на полицията с извършени от тях кражби и грабежи.

Както "Труд" писа, поредната им жертва бе 84-годишна старица от поповското село Осиково, нападната в нощта срещу събота през покрива на къщата й. Двамата си помогнали със стълба от плевника, качили се, свалили цигли и през капандура проникнали в къщата. Бабата спяла на пуснат телевизор и не чула тараша им. Като не намерили нищо, я събудили и започнали да я малтретират. Така тя се принудила да издаде къде държи 120 лв. и мобилния си телефон. За капак вързали ръцете и краката й и на изпроводяк си тръгнали с две кутии вафли "Боровец" и "Троя". Най-вероятно не са чели приказката за Хензел и Гретел как трохичките показват пътя и ръсили опаковки от вафли чак до село село Дряновец, Русенско.

Коментари

Задължително поле