Мобилен екип помага на хора в риск в най-отдалечените села По европроект ги водят и на разходка по Камчия

26 са потвърдените огнища на птичи грип в страната Засегнати с анад над 1 000 000 пернати

Мъж изгоря при пожар в къщата си В Несебър пламна заведение, затворено от три месеца

Община Варна открива център за хора с тежки увреждания

Водолази ще се гмуркат с ретро-скафандър

Заради опасни скали е спряна теснолинейката до Разлог

Един загинал и 49 пострадали, след като влак дерайлира в Испания заради свлачище

Министър Желязков: Инцидентът с дерайлиралия влак е класически случай на форсмажор

Контрабандист на прекурсори остава окончателно в ареста Холандецът бил съден многократно в Белгия, лежал в затвора за търговия с дрога

Кметът на Шумен: Удовлетворен съм от свършената работа, продължаваме Градоначалникът писа 4 на заместниците, нареди Шумен в Топ-5 на градовете

Център за подкрепа на хора с увреждания ще бъде изграден във Велико Търново

Зелена светлина за производство на канабис в Гърция, 22 милиона евро са първите две инвестиции До края на годината се очаква да бъдат дадени още 14 лиценза

Интерпол отказа да приеме Косово

Кражба на домашна наденица разкриха в Разградско

Автомобил блъсна и уби жена на „Околовръстното шосе“ в София Пешеходката е пресичала неправилно

Откриха първият у нас учебен кабинет по митнически контрол в Стопанска академия

Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов първото в България висше училище, станало част от Международната мрежа на митническите университети (INCU), а от тази година е и част от развиваната от Световната митническа организация инициатива WCO Academy.

Утвърдила се като водещо висше учебно заведение в страната, развиващо обучение по митнически контрол и митническо представителство, свищовската академия откри и първият в страната специализиран кабинет за обучение на млади специалисти в тази област. Това подчерта при официалното откриване на специализирания учебен кабинет проф. д-р Георги Иванов – ръководител на катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност” и зам.-ректор „Акредитация и управление на качеството” на Стопанска академия. Той поясни, че кабинетът по митническия контрол и митническото представителство е създаден по идея на доц. д-р Момчил Антов – преподавател към катедрата, реализирана с помощта на целия катедрен състав и Академичния компютърен център.

Създаването на кабинета е подпомогнато от Агенция „Митници” и дарения от представители на спедиторския бранш в страната, партньорски институции, фирми и приятели на катедра КАСД, представители на част от които присъстваха и на официалното откриване.

Сред конкретните ползи от осъществяването на проекта са създаване на адекватна работна среда, интегрирана към съществуващата вътрешна информационна система и виртуална среда на Стопанска академия, прилагане на информационните технологии в учебния процес и в научните изследвания на академичния състав, докторантите и студентите към катедра КАСД в областта на митническия контрол и митническото представителство. Ще се повиши интереса на студентите към професиите на митническия служител и митническия представител; възможности за съвместна работа между преподаватели, студенти и представители на практиката по конкретни проблеми и зададени от практиката казуси и задания.

Обучението на студенти в новия специализиран кабинет ще започне веднага, а бъдещите проучвания и научни изследвания, реализирани посредством виртуалната лаборатория, биха могли да се използват в практиката с цел повишаване на ефикасността и ефективността на митническата администрация или на заинтересованите икономически оператори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.