Жилищата в София са най-достъпни от 10 години Най-често дават 90 хил. евро за нов дом

Запазваме номера при продажба на автомобила

Людмил Ангелов с почит към Рахманинов

Обезщетения само за изрядни фермери

Кола блъсна майка с бебе в количка на пешеходна пътека в София

Разходите за здраве увеличени с 44 на сто Живеем с 590 лв. на месец

Близките на Криси искат присъдата за убиеца да остане без промяна Мирно бдение преди заседанието на Апелативния съд в Бургас

ВМРО изкарват вандалите от гробищните паркове

Дават повече пари за кардиохирургия

Електронните търгове свалят цените на лекарствата

ВМА: Двамата български студенти, завърнали се от Китай, нямат коронавирус Изписани са от болницата

АПИ: 690 превозни средства са засечени без електронни винетки днес до 17 ч.

Министерството на правосъдието изпрати до ОАЕ искането за екстрадиция на Васил Божков

Електротабло предизвика пожар на Орлов мост

Газова бутилка се взриви в Поморие Пенсионерка се отърва на косъм

Откриха първият у нас учебен кабинет по митнически контрол в Стопанска академия

Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов първото в България висше училище, станало част от Международната мрежа на митническите университети (INCU), а от тази година е и част от развиваната от Световната митническа организация инициатива WCO Academy.

Утвърдила се като водещо висше учебно заведение в страната, развиващо обучение по митнически контрол и митническо представителство, свищовската академия откри и първият в страната специализиран кабинет за обучение на млади специалисти в тази област. Това подчерта при официалното откриване на специализирания учебен кабинет проф. д-р Георги Иванов – ръководител на катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност” и зам.-ректор „Акредитация и управление на качеството” на Стопанска академия. Той поясни, че кабинетът по митническия контрол и митническото представителство е създаден по идея на доц. д-р Момчил Антов – преподавател към катедрата, реализирана с помощта на целия катедрен състав и Академичния компютърен център.

Създаването на кабинета е подпомогнато от Агенция „Митници” и дарения от представители на спедиторския бранш в страната, партньорски институции, фирми и приятели на катедра КАСД, представители на част от които присъстваха и на официалното откриване.

Сред конкретните ползи от осъществяването на проекта са създаване на адекватна работна среда, интегрирана към съществуващата вътрешна информационна система и виртуална среда на Стопанска академия, прилагане на информационните технологии в учебния процес и в научните изследвания на академичния състав, докторантите и студентите към катедра КАСД в областта на митническия контрол и митническото представителство. Ще се повиши интереса на студентите към професиите на митническия служител и митническия представител; възможности за съвместна работа между преподаватели, студенти и представители на практиката по конкретни проблеми и зададени от практиката казуси и задания.

Обучението на студенти в новия специализиран кабинет ще започне веднага, а бъдещите проучвания и научни изследвания, реализирани посредством виртуалната лаборатория, биха могли да се използват в практиката с цел повишаване на ефикасността и ефективността на митническата администрация или на заинтересованите икономически оператори.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.