Откриха 7 тела от разбилия се руски Ту-154, излезе списък с всички на борда

Руските спасителни служби продължават издирването на останките от разбилия се в Черно море военен самолет Ту-154 със 92 души на борда. До момента са открити телата на седем души, загинали при катастрофата, съобщи ТАСС. Оцелели не са намерени и надеждите това да се случи са малки.

Mашината изчезна от радарите в 05:40 московско време (04:40 българско време), 2 минути след излитането си от Сочи.

Министерството на отбраната на РФ публикува списък с имената на всичките 92-ма души на фаталния полет. Сред тях са 64-ма изпълнители и придружаващи лица от ансамбъл "Александров", включително ръководителят на трупата Валерий Халилов, 9 журналисти, известният руски филантроп Елисавета Глинка, шеф на фонда „Справедлива помощ” и позната като Доктор Лиза, 8 военнослужещи, двама държавни чиновници и осем членове на екипажа.

Руската агенция РИА Новости съобщи, позовавайки се на неназован източник, че според предварителните данни катастрофата е причинена от техническа неизправност или пилотска грешка. Друг източник заяви пред руските осведомителни агенции, че вероятността за терористичен акт е изключена.

Самолетът е произведен през 1983 година и е бил ремонтиран през декември 2014 година, съобщиха от пресслужбата на руското министерство на отбраната. Управлявал го е опитният летец първи клас Роман Волков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят