Откриха 9 афганистанци, между дини в хладилен ТИР

Видинските полицаи попаднаха на изненадваща находка като откриха в хладилен ТИР край града деветима афганистанци, зъзнещи сред тонове дини, съобщиха от МВР в крайдунавския град. 

На 2 юни в 23.45 часа на тел.112 постъпил сигнал от служител на паркинга на крайпътен комплекс в близост до областния град за това, че полски шофьор чул тропане в хладилното ремарке на шофирания от него товарен автомобил „Волво“. За проверка на сигнала и изясняване на случая към мястото незабавно се насочили служители на районното.  

Униформените констатирали, че пломбата на превозното средство е счупена. В хладилното ремарке намерили сандъци с дини, а между тях деветима чужденци – седем мъже, жена и момче, които по техни данни от Афганистан. Няколко души споделили, че не се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке. На трима била оказана медицинска помощ в МБАЛ „Св.Петка“, няма опасност за живота им. 

Групата е съпроводена до районното управление. Мъжете и жената са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа. Оперативна група е извършила оглед на товарната композиция. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле