Отличават доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова с наградата "Велико Търново"

Доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова ще бъдат тазгодишните носители на наградата „Велико Търново“, съобщи зам.-кметът Ганчо Карабаджаков, председател на деветчленната комисия, разгледала постъпилите пет номинации.

Доц. д-р Светлозар Стойков е началник на Акушеро-гинекологичното отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, номиниран е от д-р Мавроди Калейнски. В предложението се посочва, че доц. Стойков заслужава това отличие „За неговите значителни заслуги към Велико Търново, за високи постижения и особен принос в развитието на града и общината в сферата на здравеопазването, демографията и медицинското образование”.

Три организации са подкрепили номинацията на арх. Румяна Брайнова за носител на наградата „Велико Търново” - „Зонта Интернешънъл“, Културно-просветно сдружение „ Клуб -Велико Търново“ и Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“ - за изключителния й принос в опазването, съхранението и адаптирането на недвижимите паметници на културата във Велико Търново и общината.

Другите предложения, разгледани от комисията бяха за дългогодишния учител и музикант Иван Данчев, издигнат от Асоциацията на фолклорните фестивали и общинската организация на съюза на пенсионерите, бившият управител на Интерхотел „Велико Търново“ Йордан Андреев, номиниран от Общински комитет „Васил Левски” и за Нели Лозева, делегат на УЕФА, издигната от инициативен комитет. Наградите ще бъдат връчени на тържествената сесия на Великотърновския общинския съвет на 22 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони