Отложиха старта от Формула 1 в Китай

Формула 1 отложи Гран при на Китай заради епидемия от коронавирус в страната. „Кралските гонки“ склониха да ревизират политиката си да провеждат състезанията на всяка цена независимо от обстоятелствата.

„Във връзка с продължаващата епидемия и след преговори с Китайската федерация по автомобилни спортове, организаторите на състезанието подадоха молба за отлагане – обявиха от Международната автомобилна федерация (ФИА). - Обсъдихме въпроса с ръководството на Формула 1 решихме да поставим на първо място здравето и сигурността на отборите и феновете. Ще продължим да поддържаме контакт с промоутъра и местните власти, за да определим най-добрата дата за провеждане на състезанието.“

Гран при на Китай е трети кръг от шампионата и е насрочена за 19 април, а намирането на новата дата е проблематично не само заради коронавируса. Тази година календарът е претоварен и включва рекордните в историята на Формула 1 22 състезания от март до ноември.

Иначе отборите продължават с подготовката си за предстоящия сезон. „Ферари“ и „Ред Бул“ представиха болидите си за новия сезон. Италианският тим направи стилна промоция в театър под съпровода на симфоничен оркестър.

„Преди Фетел беше първи пилот, а Льоклер втори, но сега ще са равнопоставени“, обяви шефът на „скудерията“ Матия Биното.

Коментари

Задължително поле