Отменен е полет на „Уиз Еър“ от Париж за София

130 пътници чакат за пренасочване на летище Буве

По информация на българското посолство в Париж в резултат на усложнената климатична обстановка в Европа вчера е бил отменен полет на авиокомпания Уиз Еър от Париж до София, съобщиха от пресцентъра на МВнР. По данни на български граждани, осъществили контакт с мисията ни във френската столица, на летище Буве се намират общо около 130 пътници, част от които българи, които чакат пренасочване и намиране на други подходящи полети. От българското посолство в Париж са се свързали с местното представителство на авиокомпанията, от където са били информирани, че всеки пътник е получил на електронната си поща предложение с възможностите за придвижване с други полети на авиокомпанията. От там са информирали още, че всеки пътник трябва лично да се свърже с представителите на „Уиз Еър“ за анулирани полети на телефоните на авиокомпанията във Франция +33170700852 или в София +35924928367, и да обяви своя избор на полет.

Българските граждани могат да се обърнат и към представителството на "Уиз Еър" на летище Буве, където да заявят своето желание за пренасочване на полета или за възстановяване на сумата. От авиокомпанията са информирали още, че в случай на невъзможност за транспортиране на част от пътниците в рамките на деня, те могат да се настанят в хотела на летището, където да заплатят нощувката, а авиокомпанията се ангажира да възстанови тази сума след представяне на необходимите документи.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на българското посолство във Франция: +33 1 45 51 85 90, +33 1 45 51 85 90

Коментари

Задължително поле