Отмениха концерт в Ротердам след сигнал от Испания за заплаха

Близо до залата е бил открит малък бус с испански номера и газови бутилки

Рок концерт в Ротердам беше отменен в последната минута по сигнал за заплаха на испанската полиция, съобщи Ройтерс. Близо до залата беше открит малък бус с испански номера и газови бутилки.

Кметът на града Ахмед Абуталеб каза пред журналисти, че засега не е ясно дали заплахата и бусът са свързани.

Шофьорът, който е испански гражданин, е задържан и отведен за разпит, добави той.

Градоначалникът призова да не се правят прибързани заключения.

В съобщение на управата на концертната зала се казва, че събитието е анулирано от полицията във връзка с терористична заплаха.

https://twitter.com/Maassilo/status/900412632783519754

В концерта е трябвало да участва калифорнийска група, наречена „Аллах-Лас“ (Allah-Lahs). Той трябваше да започне в 20,30 ч. местно време (21:30 ч. наше време), а вратите на залата трябваше да бъдат отворени час по-рано.

Сградата бе евакуирана, а десетките зрители бяха върнати от звеното за борба с тероризма към службата за специални интервенции на полицията.

Групата бе съпроводена от полицаи, които евакуираха и събралата се в залата публика.

https://twitter.com/BreakingNNow/status/900420068730863616

 

 

 

 

Испанската Гражданска гвардия е получила сигнал за възможна атака на концерт в Ротердам снощи, съобщи представител на органите за борба с тероризма в Испания, цитиран от АП. Тя е споделила информацията с холандските власти и разследва предполагаемата заплаха.

https://twitter.com/MailOnline/status/900453769502240772

 

 

 

 

Засега Холандия остава встрани от вълната от терористични атаки, която разтърси съседни европейски държави, отбелязва АФП. Холандските власти обаче са нащрек заради няколкото сигнала за тревога през последните месеци и съобщенията, че хора, свързани с атентатите в Париж и Брюксел, са били за кратко в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа