Отново побой в Галиче

Снимка: Архив

Пострадалият е с фрактура на черепа и опасност за живота

Пореден кървав екшън във врачанското село Галиче. Местен жител е бил пребит вчера сутринта от служител в охранителна фирма, която пази имотите на арестувания кмет Ценко Чоков. Една от версиите за инцидента е сплашване на свидетел по делото срещу Чоков, насрочено за началото на септември, предаде БНТ.

Земеделецът Емил Минков е бил нападнат пред дома на майка си в центъра на село Галиче, когато отивал на работа. Възрастната жена видяла през прозореца побоя, но понеже е трудно подвижна, не могла да се намеси.

Свидетели на жестокия побой станали и други жители на селото.

Пострадалият Емил Минков е настанен в болницата в Плевен с фрактура на черепа и опасност за живота. Близките му твърдят, че причината за нападението е предстоящото дело срещу Ценко Чоков, по което Емил е свидетел.

Надка Минкова, майка на пострадалия: На 7 септември е делото, какво ще свидетелства Емил? - Ами и двете коли ни запалиха и щеше да изгори и тракторът, беше между двете коли. - Емил смята, че Ценко е виновен? - Той ги е видял, сина му Мартин и още един, особено сега като ни запалиха 100 бали, двеста ли бяха, тоя ги запали. И се заканват на деца, на всичко.

Според други жители на Галиче инцидентът не е свързан със скандалния кмет.

Христо, с. Галиче: Някой му е пазил кравите и ги е пуснал в слънчогледа, а има охранители, те са го предупреждавали и са го хванали и са го оклепали. Няма нищо общо с Ценко Чоков, така съм чул.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Коментари

Задължително поле