Отново протест в Пловдив в подкрепа на д-р Иван Димитров

Пълен обрат в очакванията по случая с д-р Иван Димитров от Пловдив. Повдигнаха му две обвинения - едното е за умишлено убийство на Жоро Джевизов-Плъха при превишаване пределите на неизбежната отбрана, а другото е за незаконно притежаване на боеприпаси и оръжие, предаде БНТ. Това стана ясно на извънреден брифинг на Окръжната прокуратура в Пловдив. Там обаче протестите в защита на лекаря продължават и в този час.

На Площад "Съединение" в Пловдив има събрали се хора, които обаче са по-малко от вчерашния протест. Протести имаше и в други градове на страната. Хората твърдо застават зад действията на д-р Димитров. Доволни са от неговото освобождаване. В коментари в социалните мрежи те казват, че продължават да го подкрепят и изразяват мнение, че фактите, изнесени от прокуратурата, не са достоверни според протестиращи.

Днес лекари от болницата в Шумен подкрепиха с декларация своя колега от Пловдив. Те заявиха, че не заемат страна и вярват, че правораздавателните институции в България ще си свършат работата. Лекарите от Шумен обаче продължават да настояват за промени в Наказателния кодекс, които да гарантират сигурността и защитата на гражданите от набези. Медиците смятат, че правото на защитата на собствеността и семейството и правото на защита по принцип трябва да бъде регламентирана ясно в закона.

Коментари

Задължително поле