Отпускат от 3000 до 10 000 лв. на малки фирми в затруднение

Консултират безплатно кандидатите в Областния информационен център-Варна

Малки фирми, изпаднали в затруднение заради извънредното положение, ще могат да кандидатстват за помощ от 3000 до 10 000 лв., съобщиха от Община Варна.

Финансирането в размер на 173 000 лв. е осигурено по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г., а процедурата "Подкрепа на микро- и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" се очаква да стартира на 11 май.

Подаването на проектни предложения ще се извършва изцяло електронно чрез системата ИСУН 2020. Всички нуждаещи се от разяснения и помощ при подаване на електронния формуляр могат да потърсят безплатно съдействие от експертите на Областния информационен център-Варна, разположен под Козирката срещу Катедралния храм "Св. Успение Богородично".

Право на помощ ще имат предприятия, регистрирани преди 1 юли 2019 г. и с персонал до 50 души. Те трябва да са отчели поне 20% спад в оборота за април спрямо средномесечния за 2019 г. Мярката е приложима за всички икономически сектори, с изключение на попадащите в обхвата на Програмата за развитие на селските райони.

Със средствата бизнесът ще може да покрие най-неотложните си нужди за наем, консумативи, суровини, заплати и други оборотни средства, уточниха от Община Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини