Отстраниха началника на 6-то РУ в София, буйствал в заведение

Сградата на 06 РУ в София

Началникът на 6-то РУ в София Петър Василев е буйствал в заведение в столичния кв. "Лозенец" в петък вечерта. След подаден сигнал за поведението, тръгнал с автомобила си и отказал алкохолна проба, след като бил спрян от полицаи, съобщи шефът на СДВР Георги Хаджиев, предаде Канал 3.

Василев бил в заведението заедно със свой приятел. Около 3:30 през нощта бил получен сигнал, че буйстват и блъскат маси. Полицейският шеф си тръгнал с колата си, но бил спрян от полицаи от 4-то РУ. Той отказал проба с дрегер. Издадена му е бележка за медицинско изследване, но шефът на 6-то РУ не се явил на него. Затова книжката му е отнета за 2 години, а колата е служебно дерегистрирана за 1 година.

"По време на разговорите с Василев, след като бил спрян, станало дума, че е началник на Районно управление, но полицаят не е парадирал с това", обясни Хаджиев.

Василев е отстранен от длъжност. Назначена е проверка, а материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, която да прецени дали има данни за хулиганство.

„Действия от страна на служители, които уронват престижа на МВР, няма да бъдат толерирани. Личният пример винаги е най-важен, особено с оглед на доверието, което ни гласуват гражданите“, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„МВР има воля и инструменти, в лицето на службите по вътрешен контрол, да противодейства на прояви, които са в разрез с Етичния кодекс за поведение на държавните служители във ведомството. Осъждам такива прояви, които подкопават доверието във всички останали хиляди хора, които изпълняват съвестно и със себеотрицание дълга си“, допълни вътрешният министър.

Коментари

Задължително поле