Отстраниха общински съветник, натрупал отсъствия

Съветникът не представил документи защо не ходи на заседания

Общински съветник от Кубрат излезе предсрочно от местния парламент, след като се оказало, че не е ходил на 7 заседания през миналата година. Пълномощията му са прекратени с решение на Общинската избирателна комисия, която е била сезирана от председателя на съвета.

Отстраненият Красимир Христов, който е бил съветник от „Бъдеще за Кубрат”, не е подал възражения в законния срок, в който Общинската комисия е чакала неговата позиция.

До изваждането му от състава на местния парламент се е стигнало поради неявяването на заседанията, като за нито отсъствие не е било внесено писмено уведомление до председателя за уважителни причини, които са наложили неучастието на съветника.

Общинската избирателна комисия е взела решение на мястото на отстранения да влезе следващият в листата.

Решението й подлежи на обжалване пред Административния съд в Разград.

Председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров заяви, че няма информация по какви причини отстраненият съветник не се е явявал, но в случая не ставало дума за човек, заминал да работи зад граница. „Ако е имало такива пътувания, има начин да се докажат. Съветникът е в града, вижда ме го. Занимава се с частен бизнес. Правилникът на общинския съвет е ясен и категоричен”, каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България