От ББР отпуснали само 16 нови кредита

Само 16 кредита на стойност 14,4 млн. лв. е отпуснало новото ръководство на ББР.

Похарчили са 41 хил. лв. за ядене и пиене

Смените без подписани документи

Новото ръководство на Българската банка за развитие, което беше назначено докато премиерът Кирил Петков беше служебен министър на икономиката, е отпуснало 16 заема на обща стойност 14,4 млн. лв. Това става ясно от отговор на министъра на иновациите Даниел Лорер на въпрос на народния представител Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Заемите са със средна лихва 3,82% и генерират месечен доход за банката от 122 хил. лв. В справката не са включени заемите, отпуснати от дъщерни на ББР дружества.

От ББР за периода от 1 октомври до 20 декември 2021 г. са похарчили 41 119 лв. за представителни разходи на персонала и за организиране на събития, става ясно от друг отговор на министър Лорер. Това са пари за служебни вечери и събития, може би и за коледен купон.

От друг отговор на министър Лорер става ясно, че в електронната система на Министерството на икономиката няма регистрирани протоколи с печат и номер за повечето решения на Кирил Петков, с които той като служебен министър е направил кадровите промени в ББР.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси