От Столичната библиотека раздават безплатни годишни читателски карти

Снимка: Архив

Георги Господинов и проф. Николай Овчаров - автори на годината, Анна Заркова е сред най-четените

От библиотеката раздават годишните си награди, отчитат интерес и към литературните произведения на Венета Райкова

Георги Господинов, проф. Николай Овчаров и Божана Апостолова са автори на годината в Столична библиотека. Библиотеката организира церемония по връчване на „Годишни награди“ 2018 г.: Писател на годината & Читател на годината 2018 г.

На събитието ще присъства заместник-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов.

Церемонията ще се състои на 18 декември 2018 г., вторник, от 12:00 ч. в Американския център на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4А. На нея всички желаещи ще получат едногодишни читателски карти. Кампанията продължава още няколко дни. Желаещите могат да си вземат такива карти до 21 декември от 8.30 до 19 ч. в делничните дни, а в събота - от 9 до 15 ч.

Ще бъдат раздадени награди за: Читател на годината, Писател на годината и Медии, популяризирали дейността на библиотеката. Писател на годината на Столична библиотека с Георги Господинов. Той е най-четен автор на художествена литература. Други най-четени ствременни български писатели в библиотеката са Владимир Зарев, Алек Попов, Захари Карабашлиев, Венета Райкова, Милен Русков, Михаил Вешим, Ивинела Самуилова, Розмари Де Мео, Неда Антонова, Стефан Цанев и др.

Най-четен автор на научна и научно-популярна литература е проф. Николай Овчаров с „Един археолог пътешества по света“, „Перперикон и околните твърдини през Средновековието“, „Цар Калоян – пълководецът“ и "Шифърът на Перперикон“.

Сред най-четените автори на научна и научно-популярна литература са: Юлияна Антонова, Георги Жеков, Елина Цанкова и Иван Михалев, проф. Георги Марков и др.

Много четен автор в Столичната библиотека е и Анна Заркова с книгите „Големите убийства в България“, „Големите убийства“.

Писател на годината в жанр детска литература е Божана Апостолова с поредицата за „Малката Божана“.

Читателите на Столична библиотека, които вече наброяват 52 хиляди, избират най-четените писатели въз основа на статистика за най-търсените им книги.

На церемонията ще бъдат връчени награди в следните категории за читатели:

- Читател на годината – Христина Савова;

- „Виртуален читател“ – Галина Бончева;

- Читател на детска литература – Ема Николова (10 г.).

- Най-четящо семейство – сем. Георгиеви.

С нас ще бъдат носители на миналогодишни награди на Столична библиотека, членове на Обществения съвет, журналисти, издатели, писатели, медии и наши партньори като Милен Русков, Елин Рахнев, Георги Константинов, Едвин Сугарев, Теодора Димова, Деян Енев, Калин Терзийски, Валерия Велева, Бойко Ламбовски, Мирела Иванова и др.

Награждаваните през годините писатели и активните участници в кампаниите на Библиотеката на София ще подарят свои книги с автограф на училищните и читалищните библиотеки в район "Нови Искър".

На церемонията ще присъстват миналогодишни награди на Столична библиотека, членове на Обществения съвет, журналисти, издатели, писатели, медии и наши партньори като Милен Русков, Елин Рахнев, Георги Константинов, Едвин Сугарев, Теодора Димова, Деян Енев, Калин Терзийски, Валерия Велева, Бойко Ламбовски, Мирела Иванова и др.

Награждаваните през годините писатели и активните участници в кампаниите на Библиотеката на София ще подарят свои книги с автограф на училищните и читалищните библиотеки в район "Нови Искър".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България