Очакват да има повече споделени пространства

Към момента София е един от най-добре развитите пазари за гъвкави работни пространства в региона.

Пандемията даде тласък на пазара

Споделените работни места ще нарастват през следващите поне десет години. Пандемията даде тласък на търсенето на такива офиси, коментират експерти на пазара на имоти. Гъвкавите работни пространства в глобален мащаб представляват около 2% от цялото предлагане на офиси. В София те са около 2,4% от всички налични офиси.

“Към момента София е един от най-добре развитите пазари за гъвкави работни пространства в региона. Конкуренцията през последните пет години винаги е била висока”, коментира експертът Николай Димов. Той обясни, че профилът на потребителите включва самонаети, хора, които тепърва започват своя бизнес, минава през стартъпи, малки, средни и големи компании. “Излиза се от стереотипа, който хората имат за коуъркинг пространствата, че се използват само от една група предприемачи или фрийлансъри”, поясни той.

Софийският квартал “Хладилника” се превръща в едно прекрасно място за правене на бизнес в сферата на гъвкавите работни пространства. Близко е до повечето локации, където хората живеят, до “Южния парк”, а близо до него се намира търговски център.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти