Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Очаква се ВМС да получат минни ловци до края на 2019

Очаква се още тази година придобиването на един или два минни ловци за ВМС. Но тепърва предстои да се вземе решение за броя на корабите от семейството на „Цибър“. Това каза зам.-началникът на отбраната Емил Ефтимов, който участва в тържественото честване на 122 -та годишнина от създаването на Военноморска база Варна.

Той припомни, че корабите, които вземаме от Холандия, са втора употреба, но с по-модернизирани способности. ВМС присъстват на първо четене на бюджета за отбрана в Комисията по отбрана, има ръст в капиталовите разходи, което дава възможност за реализиране на някои проекти и за поддържане на съществуващата техника, както и повече средства за полети, плавания, тренировки, учения, посочи зам.-началникът на отбраната. Въпреки еднократното плащане за самолетите F 16, което беше извършено тази година, ангажиментите към приетия вече национален план за достигане на разходите за отбрана от 2 % от БВП, остават, посочи Ефтимов.

Този месец очакваме да получим третия хеликоптер в авиобазата-тип „Дофин“, който е близкият вариант на „Пантер“, каза командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов. След това ще се проведе тържествена церемония по приемане в строя и освещаване. На 6 декември се очаква да бъдат получени актуализираните предложения от трите фирми, които кандидатстват за строителството на многофункционалните патрулни кораби за ВМС. Комисията ще започне работа по новите оферти и през януари трябва да излезе с предложение до министъра за фирмата, която ще строи новите кораби.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.