Още четирима заразени с новия коронавирус във Великобритания

Още четирима души са били регистрирани като зарзени с новия коронавирус в Обединеното кралство, и така общият им брой в страната нарастна до осем, пише британското издание The Telegraph.

По-рано вестникът съобщи, че един от поставените под карантина британски пациенти, със съмнения, че е заразен, е заплашил, че ще напусне медицинското заведение, което доведе до въвеждането на по-строги мерки за изолирането на потенциалните случаи на вируса, наложени от здравното министерство.

„Вътрешният министър Прити Пател въведе регулации, за да се подсигури, че обществото е защитено, доколкото е възможно, от разпространението на вируса“, заявиха от Министерството на здравеопазването в свое изявление.

„Вътрешният министър обявява, че разпространението и предаването на новия коронавирус представлява сериозна и непосредствена заплаха за общественото здраве, и тези регулации се считат за ефективни мерки за забавянето или предотвратяването на бъдещите разпространения на вируса“, се казва още в изявлението.

Доктор Андрю Фридман, експерт по инфекциозни заболявания от университета в Кардиф, заяви, че макар че са открити нови случаи на вируса във Великобритания, все още няма данни за заплаха от по-масово разпространение на епидемията в Обединеното кралство.

„Тези четири нови случая всички са имали контакт с лица, които вече е установено, че са заразени, докато са били в Сингапур“, каза той и допълни, че повечето от повечето от болните за били заразени само от един човек, т.е. става дума за „супер разпространител“.

Коментари

Задължително поле