Павлин Петров е спортист №1 на община Свищов за 2018 година

Отличеният е състезател по силов трибой

За най-добър спортист на община Свищов за 2018 година бе обявен състезателят по силов трибой Павлин Петров. Състезателят на Спортен клуб „Олимпия“ – с. Морава е републикански шампион за мъже с екипировка в категория до 120 кг. и е постигнал нов републикански рекорд за годината – тяга 363 кг.

В Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ се проведе официалната церемонията по награждаване на най-добрите спортисти на общината.

И през тази година девет спортни клуба направиха своите номинации за 10-те най-изявените спортисти, както и предложения за награждаване на млади, и перспективни състезатели от своите клубове, постигнали добри резултати. Комисия, съставена от спортни деятели, изявени спортисти от близкото и по-далечно минало, и общински съветници от постоянната комисия по „Здравеопазване, социална политика, младежта, спорт и туризъм“ към ОбС - Свищов определи победителите в категориите, а за първа година, на церемонията бяха отличени и всичките 29 отбора – първенци в ученическите игри.

В класацията за най-добри спортисти на второ място се класираха двама състезатели с еднакъв брой точки: Стефан Петков – състезател по карате „Годжу карате клуб Алеко“ и Едмон Белчев състезател по джудо – СК „Джудоспорт“. Четвъртото място зае миналогодишният победител Тихомир Иванов, който е състезател по лека атлетика на СК „Свилоза“.

На празничното събитие с награди бяха удостоени и треньорите на най-добрите спортисти: Севдан Златанов – треньор по джудо, номиниран на второ място за 2018 год. и Марин Маринов – треньор по карате, номиниран също на второ място с еднакъв брой точки.

В категорията „Колективни спортове“, за най-добър отбор беше отличен отборът по хокей на трева – СК „Дунав“, а за най-добър треньор в категорията бе избран доц. Николай Марков – СК „Дунав“, който получи награда и от изпълнителния директор на БФХТ доц. Антонио Антонов.

В категория „Международни участия“ първото място зае отборът по хандбал „Нове-99“, с треньор Величка Плачкова.

За постигнати високи спортни резултати през 2018 год. бяха наградени и следните треньори: Митко Божанов – карате клуб „Академик“, Ангел Ангелов – ФК „Изгрев 93“, Пламен Ангелов – ОФК „Академик“ и Тодор Борисов – ОФК „Академик“.

Тази година отново бяха отличени 25 млади и перспективни състезатели, номинирани от спортните клубове в Общината. На първо място бе избран Даниел Стефанов, състезател по хокей на трева в СК „Дунав“. Второто място зае Дейвид Радков, състезател в същия спортен клуб, а трета сред най-перспективните състезатели на Свищов е Гергана Йорданова, спортист на СК „Джудоспорт“.

За празничното настроение по време на церемонията допринесоха възпитаници от класа на вокалния педагог Корнелия Чекелева, хоп-хоп групи и мажоретен състав към Школата по изкуства при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“, изпълнители от клуб „Естрада“, с вокален педагог Антоането Георгиева и ТФ „Радостина”, с ръководител Елка Иванова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България