Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Пазаруване от дивана Новите „купони“ са ваучерите

В тази рубрика ще разказваме за технологичните промени в света. Идеята е да помогнем да се разбере езикът на новото време и неговите предимства.

Обичате ли да пазарувате? А в супермаркети по празниците? Сред „екстрите” са талази от нацупени физиономии, само една работеща каса, бутащи се хора и поне един, който е забравил да си премери плодовете на везната. Често недружелюбните лица на касата създават ненужно напрежение, което за щастие може да бъде избегнато.

Пазаруването по интернет е бързо и удобно. В онлайн супермаркети като ebag.bg има каталог с продукти, подреден по категории. Друго улеснение са филтри като „Промо” или „Ново”, където можете да намерите съответно продукти на промоционални цени и нови стоки. Първата доставка е безплатна, а следващите варират между 2.50 лв. (ако се заплаща с карта) и 4.50 лв. (ако се плаща на място).

Друга интересна възможност за изгодно пазаруване онлайн са ваучерите или както баба им казваше – „купоните”. Един от най-известните сайтове за оферти е „Грабо” (https://grabo.bg/). От намалени билети за театър до ваучери за храна, подобни интернет страници предлагат разнообразие на разумна цена. Всяка фирма има рейтинг, образуван от мнението на предишни потребители, ползвали продуктите или услугите им. По този начин можете да научите плюсовете и минусите за дадената компания, преди да закупите ваучера. Удобното е, че освен с карта, можете да плащате и чрез ePay/EasyPay.

Има и един трети вид „онлайн магазини”, които служат повече за каталози и комуникация. Продавачът и купувачът се срещат, стоката се показва и ако ви устройва, може да я закупите. Такъв сайт е olx.bg, както и най-различни групи за продажба във фейсбук, които действат на същия принцип – „среща – физически допир с продукта – решение”.

Ако все пак предпочитате да пазарувате в супермаркети, това не пречи да се информирате за цените онлайн. През зимните дни ходенето до различните магазини и събирането на брошури е доста неприятно, а понякога и опасно. Можете да откриете почти всички брошури на този линк: http://broshura.bg, като в горния десен ъгъл на сайта можете да промените локацията, така че търсенето да отговаря на мястото, където живеете. Ако ще закупувате по-скъпа стока като битова техника, можете да използвате https://www.sravni.bg/, за да сравните цените, които се предлагат на пазара.

Речник

Бисквитки (Cookies) проследяват индивидуалните ни предпочитания и наблюдават поведението ни в мрежата (какъв тип продукти харесваме, какви са ключовите думи, с които търсим и всички наши избори). На базата на тези данни, при повторно влизане на същия уебсайт, ние получаваме предложения, съобразени с нашия вкус, без дишаща във врата ни продавачка.

Нюзлетър (Newsletter) в буквален превод значи писмо с новини, или така нареченият тук бюлетин. Това е известие, което идва в електронната ви поща, с всички най-нови или най-изгодни оферти, или съдържащо някакви други интересни, информационни факти.

За повече информация, посетете https://blogtogranny.com/, а за допълнителни въпроси, пишете на digitalno.uchilishte@gmail.com.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. В този сайт намирам само рекламни статии, лошо преведени чужди статии, и неграмотно написани такива. Трябва да ви е срам ! А аз спирам да посещавам труд.бг.

  2. Здравейте, Мурослав! Бихте ли уточнили точно какво не ви харесва в статията? А бихте ли предложил алтернативно съдържание в предоставения за това имейл, под статията? Много ще се радваме да не ви загубим като читател и искам да ви уверя, че нито един от споменатите сайтове не са ни рекламодател. Все пак е редно да споменем някакви примери, за да стане ясно за читателите къде биха могли да намерят подобни ваучери. Благодаря Ви!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.