Панталеев донесе медал на бокса

Радослав Панталеев стигна до медалите на световното по бокс в Екатеринбург (Русия), след като се класира за полуфиналите в категория до 91 кг. Българинът си осигури поне бронз след престижна победа над поставения под №1 в категорията кубинец Ерисланди Савон Котия, племенник на легендата Феликс Савон.

Преди боя всички предимства бяха на страната на действащия световен шампион – ръст, техника и движение по ринга. Но Панталеев се хвърли с голямо сърце и Савон очевидно се уплаши от юмруците му като проведе доста пасивно срещата. В един момент Панталеев дори изхвърли звездата от ринга и веднага тръгна да го дърпа обратно, за да не му даде и миг почивка. Съдиите нямаше как да му откажат победата – 5:0 гласа (29:28, 30:27, 29:28, 29:28, 29:28).

Българинът ще има още една трудна задача на полуфиналите – представителя на домакините Муслим Гаджимагомедов, който се наложи с 5:0 над англичанина Чийвън Кларк.

Преди това съдиите порязаха надеждата ни при 52-килограмовите Даниел Асенов като дадоха единодушно победата на съперника му Шахобидин Зоиров (Узбекистан), въпреки че Тайсъна беше по-активен през голяма част от боя. БФБокс подаде контестация, но нито една жалба на първенството досега не бе уважена.

Коментари

Задължително поле