Папа Франциск: В пандемията да се грижим за най-уязвимите

Пандемията от новия коронавирус трябва да ни насърчи да се грижим за уязвимите, за изселените и за нашата тежко болна планета, заяви папа Франциск, цитиран от ДПА.

Призивът на папата е част от послание по повод Световния ден на мигрантите и бежанците, който Католическата църква отбелязва на 27 септември. Обичайна практика е тези послания да се публикуват месеци по-рано.

"През 2020 г. от седмици цари мълчание по улиците ни", каза папата, имайки предвид карантинните мерки, въведени заради пандемията.

"Драматично и смущаващо мълчание, но то ни дава възможност да се вслушаме в тегобите на уязвимите, на изселените и на нашата тежко болна планета", добави той, информира БТА. "Трябва да се научим да споделяме, за да израстваме заедно и да не оставяме никого на произвола на съдбата. Пандемията ни напомни, че всички сме в една лодка. За да опазим общия си дом и да го пригодим все повече към Божия първоначален план, трябва да се посветим на осигуряването на международно сътрудничество, глобална солидарност и ангажираност на местно ниво, така че никой да не остане пренебрегнат", заяви папата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа