Парламентът удължи своето работно време до изчерпване на дневния ред и въпросите за парламентарния контрол

Снимки: Денислав Стойчев

Парламентът удължи своето работно време до изчерпване на дневния ред и въпросите за парламентарния контрол.

Предложението направи председателят на парламента Цвета Караянчева от парламентарната трибуна. "За" него гласуваха 130 народни представители, "против" - 4 и "въздържали се" - 5, с което то бе прието. Предстои депутатите да разгледат промените в Закона за съсловната организация на магистър-фармацевтите, проект за решение за отпускане на държавна парична награда за особени заслуги към българската държава и нация, както и второто четене на промените в Закона за физическото възпитание и спорта.

След изчерпване на законодателната част е предвиден парламентарен контрол. В него ще участват 9 министри от кабинета "Борисов" 3. На депутатски питания ще отговарят министъра на туризма Николина Ангелкова, на околната среда Нено Димов и на земеделието Десислава Танева, както и на правосъдието Данаил Кирилов.

Контролът се провежда в сряда, тъй като днес е последният работен ден на депутатите за тази пленарна сесия. Съгласно правилника за организацията и дейността на парламента лятната ваканция на депутатите е от 1 до 31 август, включително.

Коментари

Задължително поле