Патриарх Неофит: Стефан Данаилов остава в паметта ни като човек, който с лекота, желание и обич, се трудеше за развитието на културата във всичките й сфери

Снимка: Юлиан Тодоров/Архив

Българският патриарх Неофит поднесе съболезнования по повод смъртта на големия български актьор Стефан Данаилов.

"Поднасяме най-искрени съболезнования по повод кончината на големия български актьор и общественик Стефан Данаилов. Смъртта, която в един миг идва и отнема всичко е тежък момент, когато думите са безсилни да изразят болката от загубата на един обичан от народа човек", се казва в съобщението на негово светейшество.

"Стефан Данаилов остава в паметта ни като човек, който в битността си на министър на културата с лекота, желание и обич се трудеше за развитието на културата във всичките й сфери. Напусна ни актьорът пресъздал изключително добре образа на св. Цар Борис I в едноименния филм. Благодарни сме за доброто му отношение към светата Църква и за всички добри инициативи свързани с връщането, реставрирането и съхранението на православните ни храмове и манастири. Отправяме молитва към небесния ни Отец да упокои душата на новопреставилия се Божий раб в селенията на праведните! Господ да утеши близките му в тези нелеки за тях дни, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Вечна и блажена да бъде светлата му памет!", пожелава още патриарх Неофит в своето съболезнование за кончината на Стефан Данаилов.

Коментари

Задължително поле