Патриотите в Харманли: Затваряме магистралата, ако не изпълнят исканията ни

Стотици харманлийци излязоха на протест днес за трети път в рамките на 2 месеца, за да кажат, че не искат бежанци в града си. Шествието тръгна в 14 часа от центъра на града и пеша недоволните стигнаха до бежанския лагер, съобщава „Дарик“. Там те поискаха оставката на Петя Първанова, шеф на Държавната агенция по бежанците и временния началник на приемателния център Димитър Захариев.

%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82Освен това протестиращите настояха настанените в РПЦ-то да бъдат прегледани от паразитолози и инфекционисти заради съмненията, че сред тях върлува зараза. Появи се информация, че в инфекциозното отделение на пловдивската болница е настанен мигрант от Харманли с малария.

Патриотите връчиха декларация на евродепутата Ангел Джамбазки, която да придвижи към столицата. Те заплашиха, че ако след 3 дни исканията им не се изпълнят ще затворят магистрала „Марица” и ще преминат към гражданско неподчинение.

Да успокои хората думата взе кметицата на Харманли Мария Киркова. Тя призова харманлийци да оставят лекарите да си свършат спокойно работата.

„И аз съм за закриването на лагера, но нека първо чуем мнението на лекарите”, призова кметът Мария Киркова. По думите й проблемите с центъра са много, има напрежение между жителите на града и протестите са справедливи.

Протестът бе охраняван от жандармерия. До инциденти не се стигна.

Коментари

Задължително поле