Пациенти, медици и приятели отбелязаха патронния празник на болница „Св. Марина“ във Варна

С празнична литургия, отслужена от свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия, и богата музикално-артистична програма отбеляза патронния си празник 17 юли УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна. Пациенти, медици и много приятели на болницата уважиха празника и поздравиха ръководството.

Председателят на съвета на директорите проф. д-р Красимир Иванов благодари на всички лекари, медицински сестри и административен персонал за ежедневната им загриженост и отношение към пациентите.

По време на празничната тричасова програма на сцената се качиха талантливи деца на служители, малки пациенти, които се лекуват в болницата, солистите от Варненската опера Даниела Димова и Валерий Георгиев, както и студенти от Медицински университет-Варна. Тържеството приключи с изпълненията на победителя от X фактор Славин Славчев, който взриви малки и големи с изпълнения на любими рок парчета.

По повод празника всички пациенти, които се лекуват в болницата, получиха почерпка, а най-малките пациенти – любими лакомства.

Православната църква почита паметта на Света Великомъченица на 17 юли. Светицата се счита за покровителка на водите и закрилница на болните, а според традицията в деня болни и здрави се къпят в лековити извори, за да не ги хваща болест през цялата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България