Пациент вилня в Окръжна болница, блъска, души и обижда лекари

Снимки: УМБАЛ "Св. Анна"-София АД

Извършителят сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането

Лекари в УМБАЛ „Св. Анна“-София АД бяха обект на брутална агресия, през тази нощ. Около 4 ч. сутринта в Клиника по хирургия е викната за консултация лекар от КАИЛ на болницата. Консултацията се налага заради лечението на тежко болен пациент, съобщават от лечебното заведение, като уточняват, че в момента се води следствие и имена няма да бъдат оповестявани.

В това време друг пациент, който е приет в УМБАЛ „Св.Анна“-София АД за планова операция, започва да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиника по хирургия. Удря, блъска, души и обижда лекари и сестри. Размахва и белезници и заплашва с арест. Предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането. Чупи и врата на клиниката.

Пострадалите лекари и сестри освен физически травми са в психически шок. Подадено е оплакване и тече разследване. Ръководството на УМБАЛ „Св. Анна“- София АД категорично застава зад лекарите работещи в болницата и вярва, че спрямо виновникът ще бъде приложена цялата сила на законите в Република България, съобщават от болницата.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право